Bizkaiko Sagardo berriaren denboraldia, hasi da.
Bizkaiko Sagardo berriaren denboraldia, hasi da.
Fresko dagoela zerbitzatu, 12-13º C artean, eta inoiz ez hotza.
Kortxoa kendu aurretik, botila astindu.
Sagardoa atera, edalontziko kristalaren kontra jotzean lurrinak kaska ditzan.
Kopuru txikitan zerbitzatu, eta trago bakarrean edan.
Oso ondo doa arrainekin, itsaskiekin, haragiarekin eta azkenburukoekin. Ausart zaitez!
Bizkaiko Sagardogileak

Albisteak

Bizkaiko Sagardo berriaren denboraldia hasi da

Bizkaiko sagardo denboraldia Julen Baz sukaldariarekin inauguratu da

Bizkaiko Sagardoak sagar autoktonoarekin egindako produktu batekin konprometituta jarraitzen du eta pandemiak sortutako salbuespenezko egoerari aurre egiten dio, egoera epidemiologikora egokitzen diren eta sagardotegietako segurtasuna bermatzen duten protokoloak garatuz.

Sagardogileek prezioak doitzen dituzte, eta % 10-20 igotzea erabaki dute, produktuaren errentagarritasuna eta merkatuan duen etorkizuna bermatzeko.

Zailak diren arren, produktuarekin eta lurraldearekin konprometitutako sektore batentzat ez dira horregatik ilusio gutxiago sortzen dutenak. Bizkaiko sagardoa prest dago botila gardenetan edo pitxerretan kontsumitzeko, eta sagardogileek ahalegina egiten dute, seriotasunez, sagardotegietako segurtasuna bermatzen duten protokoloetara egokitzeko.

Bizkaiko sagardo denboraldia inauguratuta dago eta enbaxadore izardun batekin egiten du. Dimako Garena jatetxeko sukaldaria, Julen Baz, Michelin izar berria da Bizkaian, eta maila handiko ordezkaria urtebetean; izan ere, sektore horretatik adierazi dutenez, kontsumitzaileen inplikazioa behar dute bertako sagardoa dastatzeko. Pandemia gorabehera, kalitatezko produktu bat lortzeko lanean jarraitzen dugu. Baina bezeroaren konfiantzarik gabe ez du ezertarako balio inbertitutako denbora eta ahalegin guztiak. Jose Antonio Zamalloa Bizkaiako Sagardoko presidenteak azaldu duenez, kontsumitzailearen babesa eta konfiantza inoiz baino beharrezkoagoak dira.

Zamalloak berak Sagardo Laguna eman dio Julen Bazi, eta, horrela, Bizkaiko sagardoaren enbaxadore berria izango da aurtengo denboraldian. Sukaldariak Michelin izar bat jaso berri du Garenako sutegien aurrean egindako proposamen gastronomikoagatik, eta eskerrak eman dizkie sagardogileei izendapen horrengatik, eta aitortu du Bizkaiko sagardoaren enbaxadorea izatea ohorea eta pribilegioa dela. Urte zailak igarotzen ari gara eta guztion artean lagundu behar dugu. Niretzat oso garrantzitsua da horrelako une batean sagardoaren Bizkaiko sektorearekin egotea. Nire babes osoa dute, badakitelako nolako ahalegina egiten duten kalitate handiko produktua mantentzeko.

Egia esan, Bizkaia ez da sagardo-sasoirik gabe geratzen aurten, sagardo naturalaren zortzi ekoizle eta egileen ahaleginari eta ilusioari esker; izan ere, pandemiari atxikitako zailtasunak gorabehera, urte osoan lanean jarraitzen dute, urtarrilean kalitatean behera ez egiteaz gain, kontsumitzaile fidel gehiago irabazten jarraitzeko eboluzionatzen jarraitzen duen produktu bat eskaintzeko.

Bizkaiko sagardoaren ezaugarriak

Sagardoa 100.000 litrora iritsi da aurten kupeletara. Oro har, aurten sagardo arinagoak dira, alkohol-graduazio baxuagoarekin eta ezaugarri aromatiko interesgarriekin. «Erabilitako sagar motaren arabera, bakoitzak bere nortasuna duen sagardoa lortuko dugu», zehaztu du lehendakariak.

Protokolo bidezko tradizio segurua

Bizkaiak marka bakarra du, ezberdina, lurraldeko egileen lanaren emaitza, baina sendo egiten du aurrera eta hazi egiten da, Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren garapenean lagunduz. Sagardotegi denboraldia berezia da sagardogileentzat ere, sagardo berria jendeari azaltzeko balio duelako. Aukera paregabea da upeltegia, sagardogileen lana eta sagardoa orokorrean ezagutzera emateko. Urtebete igaro da denboraldia egoera ezegonkorrean hasi genuenetik. Orduz geroztik, sektoreak hainbat arau eta egoerari egin behar izan die aurre, eta espazio seguruak, erakargarriak eta erosoak sortzen saiatu da. Sagardotegi denboraldiaren erakusle nagusia Sagardo Berria dastatzea da, bazkari eder baten inguruan.

Kanpaina berria kontsumitzeko prest dago, eta, horretarako, sektorea espazio seguruak sortzen ahalegintzen da. Euskal Sagardoa Saileko idazkari Unai Agirrek denboraldiaren aurkezpenean zehaztu zuenez, urtarrilaren 28ra arte, Eusko Jaurlaritzaren Dekretua indarrean dagoen bitartean, sagardogileek eramango dute mahaira sagardo berria, pitxerretan edo botila gardenetan eta dagokien etiketa eta informazioarekin. - Egonaldian zehar, bezeroa kupelara altxatu ahal izango da pitxerra edo botila betetzeko, baina sagardogileak gainbegiratuta. Etiketa bakoitzean kupelaren zenbakia egongo da, bezeroak une bakoitzean zein sagardo ari den dastatzen jakin dezan. «Bizkaian, sagardo denboraldia lasaitasun osoz eta bezeroarentzako konfiantzaz garatu ahal izateko eskatzen zaizkigun neurri guztiak hartuko ditugu», gaineratu zuen Jose Antonio Zamalloa Bizkaiko Sagardoaren presidenteak.

Prezioak %10 eta%20 artean igotzea

Azken bi urteak ez dira errazak izan, baina sagardoaren sektoreak egungo eta etorkizuneko erronkei aurre egiteko konpromisoa hartu du. Horren adibide da sagardogile guztiek 2021ean Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren esparruan elkarrekin egin duten Plan Estrategikoa, lehen sektorea, tokiko sagarren ekoizpena eta ekonomia zirkularra aktibatzeko helburuarekin. Etorkizun hori bermatzeko, ezinbestekoa da sagardoaren eta sagardotegien errentagarritasuna lantzea. Horretarako, sagardoak % 10 eta % 20 arteko igoera izango du aurten. Sagardoaren ekoizpenak tokiko ekonomia sustatzen du, lanpostuak eta aberastasuna sortzen ditu. Baina produktu hau bideragarria izan dadin, bidezko prezioa behar du. «Oro har, prezioak igo egin dira, eta produktua errentagarria izaten jarraitzeko produktuaren prezioa igo egin behar da, mantentzeko», ondorioztatu du Zamalloak.

 

 

El Correo
Deia

Irudien Galeria

» atzera joan

台灣情色網 壯陽藥品 壯陽 壯陽食物 壯陽藥 春藥 春藥網 春藥王 CENTOS愛神 sm助性阿曼達情趣 壯陽 壯陽食品 壯陽食物 壯陽藥 壯陽藥網 壯陽藥品 壯陽藥品哪買 壯陽藥品哪買9son 壯陽中藥 強力春藥 強力催情神仙水 異世藥神 異世藥王 持久的方法 持久術 持久液 春藥 春藥專賣店 春藥成分 春藥的製作方法 春藥網 春藥配方 春藥王 春心蕩漾催情網 催情 催情劑 催情藥 催情藥diy 催情藥專賣店 催情藥專賣店9son 催情藥使用經驗 催情藥水 催情藥效果 催情水 催情王 催情液 大陸壯陽藥 杜蕾斯持久液 合法壯陽藥比較表 黑寡婦催情粉